Selecteer een pagina
Miss Meg Daphne
Miss Mega Allergisch

Hi, ik ben Daphne en ik ben Miss Mega Allergisch!

Ervaringsdeskundige in voedselallergieën sinds 1989. Ik ga érg slecht op noten, pinda’s, sesam, ei en melk. En dan bedoel ik ‘slecht’ als: joee, ik raak in anafylactische shock. Volgens mijn allergoloog ben ik ‘allergisch voor álles’, en had hij ‘nog nooit iemand gezien die zo allergisch is’. Ja, hoi! Miss Mega Allergisch hier!

Ik schrijf dit een béétje met een knipoog om het speels te houden, want dit platform is er voor de gezellige Allergischen onder ons (en voor de mensen die zich met Allergischen omringen). Zodat wij eten óók als ‘gezellig’ gaan ervaren. Dat we eten als ‘sociaal’ gaan zien, in plaats van: gevaar!

Voor de mensen die denken: ‘gevaar?’ Ja, het is knetterhard oppassen met: etentjes, diners, verjaardagen, borrels, streetfood, friettenten, marktkramen, cafés, foodsharing met anderen ‘wil je ook een..?’, toetjes, lunch, brunch, chips en überhaupt ‘gewone’ producten uit de supermarkt. 

‘Pff, wat lastig.’ 

NEE.

Weg met angst, schaamte, onbegrip en het taboe rondom allergieën! Want je bent niet lastig. En je hoeft geen afspraakjes meer te missen uit angst dat het misgaat, dat er niet aan je allergieën gedacht is of dat mensen het niet begrijpen.

Weg met angstige gedachten als: ‘Omg, ga ik nu dood?’, ‘Mag ik dit echt serieus hebben?’, ‘Heeft de serveerder mij goed begrepen?’, ‘Communiceert hij het goed aan de chef?’, ‘Zitten er echt geen sporen in?’, ‘Voel ik nu een KRIEBEL in mijn keel?!’ (alarm!).

Ik snap dat je bang bent. Dat was ik ook. Héél lang. Totdat ik 5 jaar geleden in m’n eentje op reis vertrok. Eerst naar Zuid-Europa, later naar Zuidoost-Azië. Ik leerde wat er allemaal mogelijk was – en dat met die táálbarrière! Dan moest het ook in Nederland kunnen. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt.

Ik wil voor jou ook culinaire deuren openen. Ik wil je het (zelf)vertrouwen geven dat jij óók uit eten kunt. Dat je dat gewoon durft. En dat je gaat!

Op deze website deel ik alleen food hotspots waar ik zelf ben geweest, uit eigen ervaring te gek ben geholpen én veilig en lekker heb kunnen eten. Laat je inspireren!

Spoiler alert: je kunt echt een mega leuk leven hebben vol te gekke reisjes, diners en eetafspraakjes! Deze Miss Mega Allergisch kan het. En jij kan het ook.

Liefs, 
Daphne

Miss Mega Allergisch
Miss Mega Allergisch

Wil je graag contact met mij? Stuur me een mailtje!

Heb je een vraag, een opmerking, wil je iets weten over de Miss Mega Card of over iets anders? Stuur me een mailtje! Die mag naar dit adres. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Miss Mega Allergisch

Wil je graag samenwerken? Neem hier contact op!

Miss Mega Allergisch in de media? Bij jou in de horeca? Op school? Op een verjaardag? Ik geef workshops, lezingen en ik help jou met het organiseren van een event. Neem hier contact met me op.